Full d’estils

Vull posar en relleu algunes de les eines que utilitzo per als dissenys de so, que considero curioses i que formen part del meu tarannà.

Per començar vull reivindicar la feina feta des de la UPF amb la llibreria freesound.org. Jo en sóc partícip i la utilitzo profusament. En aquest espai web hi tinc publicada una pàgina amb els crèdits d’atribució dels sons que he utilitzat en diverses peces. Per a accedir-hi feu clic a aquest enlaç.

També us presento un instrument que m’ha acompanyat els últims vint anys, la Roland Mc-505. És un sintetitzador/seqüenciador que m’ha donat moltes hores de joc i diversió, i que encara té la capacitat de sorprendre’m. Fins i tot, de tant en tant, fa algun cameo en els meus treballs.

El meu estudi és un lloc de creació amb un bon ambient de treball. És petit, com un modest taller d’orfebreria. El programari més utilitzat és Pro Tools, KontaktIzotope Rx 9. Són les beceroles dels meus dissenys.

En el camp del so directe, així com en el de la captació d’ambients i efectes, la meva aposta és per la marca de microfonia Schoeps.

Per als dissenys de so en viu, al teatre, segueixo atentament la trajectòria de la marca Meyer Sound, que lidera el think tank de la investigació electroacústica.