Roland Mc-505 Groovebox

La Roland.

Tot això del disseny de so va començar amb un regal. Un que em va fer el meu pare, el Francesc, un estiu després de fer moltes consultes i voltes per revistes musicals i botigues especialitzades. Ell i jo, amb la seva moto, com en un viatge iniciàtic que ens unia encara més, a la recerca d’un sintetitzador.

Abans i tot, ell havia encès el forn, i amb el seu mall i el seu robust davantal infonia a cops i calor, una idea en un cos de metall roent. El primer cop de mall, la providència, un regal del meu tiet Jordi; un petit teclat Casio que el meu pare connectava a l’amplificador del tocadiscs. Un segon cop de mall, la determinació, d’apuntar el nen a classes de piano. El tercer i el quart cop, la innovació i l’enginy; va adquirir un piano elèctric i un mòdul de so Roland senzillíssim, i amb un vell IBM amortitzat (el primer ordinador que havia arribat a casa anys abans, gràcies als diners d’un concurs de la tele) fèiem sonar melodies talment una moderna pianola.

Tot allò, aquella persistència i el ritme dels cops de mall, va fer que del metall roent en sorgís un leitmotiv; la meva passió per la creació sonora.

D’aquell fet, del regal que el meu pare em va fer un estiu, ja en fa més de vint anys. I per més temps que passi, sempre m’acompanyarà. És per això que ho comparteixo.

Gràcies pare.

Francesc Blasco i Roland Mc-505
Francesc Blasco i Roland Mc-505

Feu un comentari